Wat is de Regionale Energiestrategie?

In Nederland is er een klimaatakkoord. Daarin staan meer dan 600 afspraken om minder broeikasgassen uit te stoten. Dat is nodig om de opwarming van de aarde tegen te gaan. 30 energieregio’s maken plannen om aan die afspraken te voldoen. Zo’n plan heet Regionale Energiestrategie: RES. Hierin staat hoe de regio’s meer duurzame energie en minder aardgas gaan gebruiken. Dat is de energietransitie.

Ook als Metropoolregio Eindhoven hebben we een RES gemaakt. Daarin hebben we als ambitie opgenomen dat we uiterlijk in 2050 klimaatneutraal willen zijn en als tussenstap uiterlijk in 2030 55% minder CO2 uitstoten dan in 1990.

 

 

 
 
 
 

Programmalijnen

Onze projecten zijn te verdelen in vier programmalijnen. Bekijk hier de aanpak per programmalijn.

 

 

 

{"tabBasic":{"type":"items","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"65","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-doc-text","topn":"5","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"205599,254542"},"layout":{"template":"carousel","showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":false,"showUpdater":false,"showMore":true,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showUserMemo":false,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

 

MRE: Metropoolregio Eindhoven

In Zuidoost-Brabant werken 21 gemeenten samen in de Metropoolregio Eindhoven: MRE. De RES van de MRE is een samenwerking van de gemeenten Asten, Bergeijk, Best, Bladel, Cranendonck, Deurne, Eersel, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Heeze-Leende, Helmond, Laarbeek, Nuenen, Oirschot, Reusel-De Mierden, Someren, Son en Breugel, Valkenswaard, Veldhoven en Waalre en de waterschappen Aa en Maas en De Dommel, de provincie Noord-Brabant en Enexis Netbeheer.

In de afbeelding hieronder kun je doorklikken naar de gemeente van jouw keuze.

BergeijkValkenswaard Heeze-Leende Cranendonck Veldhoven Bladel Eindhoven Gemert-Bakel Oirschot Laarbeek Son en Breugel Nuenen Helmond Deurne Reusel-De Mierden Waalre Best Eersel Geldrop - Mierlo Someren Asten

Adres

Metropoolregio Eindhoven
Raiffeisenstraat 18
5611 CH Eindhoven
040-259 4594

Logo

 

 

Cookie-instellingen