JongRES verbindt

13-01-2023
1094 keer bekeken

Een nieuw jaar, een nieuw begin? Zeker niet, JongRES werkt hard verder aan alles waar we de afgelopen jaren mee bezig zijn geweest. Het komende jaar gaan we weer aan de slag om de wereld van de energietransitie, de RES'en en de wereld van de jongeren dichter bij elkaar te brengen.

Aan de ene kant staat de leefwereld van jongeren die bestaat uit studie, werk, vrienden, het internet, de wereld ontdekken en grote zorgen om het klimaat. En aan de andere kant is er de wereld van de RES met gemeenteraden, beleidskaders, inspraakavonden (met veel oude mannen), boze inwoners en heel veel overleggen. Geen wonder dat jongeren zich niet gehoord worden. En is het dan gek dat gemeenten zich afvragen waar de jongeren zijn. Het komende jaar staat daarom voor ons in teken van verbinden.

Dit doen we door activiteiten te organiseren die jongeren aanspreken en waar gemeenteraadsleden, wethouders en ambtenaars ook voor uitnodigen. Zo ontmoeten ze elkaar in dezelfde ruimte bij een activiteit die ze allebei aanspreekt. Daarnaast willen we het komende jaar een challenge organiseren in samenwerking met meerdere gemeenten in de RES-regio. Ook zijn we bezig met een project om de mening van jongeren in de regio verder te verdiepen (hoe willen ze zelf betrokken worden?) en de jongeren in contact te brengen de mensen die daadwerkelijk over de energietransitie gaan. Natuurlijk blijven we in gesprek met de adviesgroep en de wethouders duurzaamheid en/of energietransitie in de regio en staat er iets omtrent de provinciale staten op het programma! Dus blijf ons vooral volgen op Instagram en LinkedIn om op de hoogte te blijven van al onze plannen! Als je zelf een idee hebt over jongeren en de energietransitie, neem dan vooral contact op! Meer informatie? Kijk op www.jongres.nl!

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Adres

Metropoolregio Eindhoven
Raiffeisenstraat 18
5611 CH Eindhoven
040-259 4594

Logo

 

 

Cookie-instellingen